Specialisaties

Onze praktijk biedt specialisaties zorg in fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, en meer, gericht op uw persoonlijke herstel en preventie van toekomstige klachten. Onze benadering is uniek en afgestemd op uw individuele behoeften, waardoor we niet alleen uw symptomen aanpakken, maar ook de oorzaak van uw klachten. Hieronder leggen wij onze specialisaties uit.

Fysiotherapie

Manuele therapie

Dry needling

Postoperatieve revalidatie

Arbeidsgerelateerde klachten

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is de specialist op het gebied van houding en beweging. Fysiotherapeuten behandelen patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden door klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kan gaan om pijn, zwelling of beperkingen aan spieren, pezen, banden, gewrichten of zenuwen.

Tijdens een uitgebreide intake vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten en kan er in overleg met u een behandelplan opgesteld worden.

Tijdens en na het behandeltraject krijgt u advies mee om klachten in de toekomst te voorkomen of hoe hier verantwoord mee om te gaan. Daarnaast kunnen wij u adviseren om zelfstandig en verantwoord in de fitnessruimte verder te trainen.

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die naast de algemene fysiotherapie opleiding de vierjarige specialisatie manuele therapie heeft gevolgd. Voor verschillende klachten beschikt een manueel therapeut over een aantal specifieke behandel-technieken die in de gewrichten toegepast kunnen worden en in het bijzonder de wervelkolom.

Vaak merkt u na een behandeling bij de manueel therapeut direct meer bewegingsvrijheid in het betreffende gewricht en afname van pijn.

Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een interventie die toegepast kan worden bij klachten als gevolg van “trigger points” in spieren.

Trigger points (of spierknopen) zijn zeer lokale verkrampingen in de spieren die mogelijk invloed hebben op de functie van de spier.

Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Dry needling resulteert vaak in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten.

Bij fysiofysiek wordt dry needling toegepast als ondersteunende interventie in de behandeling. De therapie gaat vaak samen met advies, oefeningen en of andere manuele technieken.

Postoperatieve revalidatie

Na een operatie kan het zijn dat u behandeld moet worden door de fysiotherapeut. Tijdens de postoperatieve revalidatie wordt er gewerkt naar het einddoel, welke afhankelijk is van de soort operatie/indicatie. Zo kan het zijn dat u weer klachtenvrij wilt kunnen sporten, werken of uberhaupt functioneren in het dagelijks leven. De fysiotherapeut kan u op meerdere fronten begeleiden in dit traject.

Arbeidsgerelateerde klachten

Arbeidsgerelateerde klachten zijn klachten die veelal worden veroorzaakt door uw beroep of door een houding die u in het dagelijks leven veelvuldig aanneemt. RSI is een voorbeeld van een beroepsgerelateerde klacht welke vaak voorkomt. Behalve het verhelpen van de klacht is ook de aanpak van de oorzaak (bijvoorbeeld werkhouding) van de klacht een belangrijk onderdeel van het behandeltraject.

Neem hiervoor contact op met